Reclame maken is niet altijd vanzelfsprekend. Toch is het belangrijk om je bedrijf naamsbekendheid te bezorgen. Hoe meer mensen weten dat jouw zaak bestaat, hoe meer klanten jij mag ontvangen. Jammer genoeg moet je vaak veel geld investeren in reclame, alvorens je hier winst uit gaat maken door een groter klantenbestand. Daarom is het belangrijk om op een doordachte manier voor naamsbekendheid te zorgen, zodat je geen fortuinen moet investeren om het bestaan van je bedrijf kenbaar te maken. Hier lees je hoe je dat kunt doen.

Beste reclame is gratis reclame

Dé allerbeste reclame die je het meeste nieuwe klanten zal opleveren, kost jou in principe niets. Door je bestaande cliënteel een goede service te bieden en vriendelijk te ontvangen, zorg je ervoor dat ze tevreden zijn. Tevreden klanten vertellen hun vrienden, kennissen en collega’s over jouw zaak, en in een mum van tijd komen deze mensen nieuwsgierig jouw zaak binnengewandeld en krijg jij de kans om ook van hen nieuwe klanten te maken. Deze mond-tot-mondreclame is de beste reclame die je je kunt voorstellen. Maak er dus werk van om je bestaande cliënteel in de watten te leggen.

Verruim je regio

De mensen die in de nabije omgeving van je winkel of zaak wonen, zullen waarschijnlijk na een tijdje de weg naar binnen wel vinden. Om ervoor te zorgen dat je binnen een grotere straal mensen kunt aanspreken, kun je niet alleen rekenen op mond-tot-mondreclame. Afhankelijk van hoe groot je bedrijf is, kun je overwegen om te investeren in reclame op sociale media, in kranten, op de radio of via billboards. Ook reclame op je auto kan helpen om bekender te worden in een ruime regio.

Laat je klanten je reclame ronddragen

Een andere, heel efficiënte manier om reclame te maken, is door je klanten een draagtas mee te geven wanneer ze een aankoop bij jou gedaan hebben. Plastic zakjes zijn verboden, maar je kunt ook papieren tassen bedrukken met reclame van jouw winkel. Die zijn handig om mee te nemen en je klanten zullen het waarderen dat ze een zakje meekrijgen. Het fijne aan deze tasjes is dat de meeste mensen er ook gebruik van maken om er nadien hun lunch mee naar het werk te nemen of wat spulletjes in mee te nemen wanneer ze op stap gaan. Op deze manier leidt papieren tassen met jouw reclame ertoe dat heel veel mensen het logo van jouw bedrijf zien. Mag het wat meer zijn? Dan kun je ook totebags bedrukken met reclame. Tote Bags bedrukken zorgt ervoor dat je nog meer mensen kunt bereiken, want tote bags zijn niet alleen handige draagzakjes, maar eigenlijk ook een soort van fashion items. Zo’n tassen worden dus niet alleen gebruikt om spullen of brooddozen mee te vervoeren, maar ook gewoon om de stad mee in te trekken. Hoe vaker deze draagtassen gebruikt worden, hoe meer mensen ze te zien krijgen. Voorzie dus zeker een tof logo dat de aandacht weet te trekken.